Türkiye Bilardo Federasyonu tarafından, 25-28 Mart 2019 tarihleri arasında İstanbul Max Bilardo Spor Kompleksinde yapılan 2019 Takımlar 1. Lig müsabakalarına 24 takım katıldı.

Şampiyonluğu geçen yılın Türkiye ve Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Şampiyonu FBN Tekstil Spor Kulübü aldı. Finalde kaybeden Diyarbakır Bilardo Spor Kulübü ve 3. olan Mecidiyeköy Spor Kulübü haziran ayında Portekiz’in Porto şehrinde yapılacak olan AVRUPA ŞAMPİYON KULÜPLER KUPASI'NDA ülkemizi temsil etme hakkını da kazandılar.

2018 yılında kurulan Diyarbakır Bilardo Spor Kulübü 2018 yılı 1. lige terfi maçlarında mütevazi kadrosuyla kürsüye çıkıp 3. olmuştu. Yaptığı transferlerle, 1. ligde şampiyonluk ve Avrupa kupalarına katılma hedefiyle yola çıkan Diyarbakır Kulübü; Lütfi ÇENET,Adnan YÜKSEL,Hacı Arap YAMAN ve Savaş BULUT‘tan oluşan güçlü kadrosuyla grup maçlarında 1. olurken genel klasmanda 2. olarak son 16 turuna kaldı. Sırasıyla; Ulusoy Spor Kulübünü son 16 da, Karşıyaka Spor Kulübünü çeyrek finalde, Mecidiyeköy Spor Kulübünü de yarı finalde yenerek finale kaldı. Finalde geçen yılın Türkiye ve Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonu unvanlı FBN Tekstil Spor Kulübü ile karşılaşan Diyarbakır Bilardo Spor Kulübü 2-2 kalarak averajla 2. oldu.

Diyarbakır böylesine önemli bir organizasyonda Türkiye 2. liğinin yanı sıra Avrupa’da ülkemizi temsil etme hakkına sahip olan ilk kulüp oldu. Diyarbakır ili tüm spor dallarında ilk defa Avrupa’da bir kulüp tarafından ülkemizi temsil edeceğinden çok önemli bir başarı gerçekleşmiş oldu.