Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, gençlerin eğitim ve kariyer gelişimine katkı sağlayacak GSB EDU Web Sayfasının hayata geçirildiğini bildirdi. Proje ile Bakanlığa bağlı tüm tesislerde spor-eğitim kurslarının yanı sıra kültür-sanat, bilim-teknoloji, mesleki yetkinlik ve yabancı dil gibi yüzlerce eğitim ücretsiz olarak verilecek. 

Hayata geçirdiği projelerle gençlerin gelişimine katkı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı yeni bir uygulama başlattı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan eğitim, deneyim ve uygulama aşamalarının yer aldığı GSB EDU Projesinin hayata geçirildiğini duyurdu.

Gençlerin eğitim ve kariyer gelişimine büyük katkı sağlayacak projede, spor eğitim kurslarının yanı sıra kültür-sanat, bilim-teknoloji, mesleki yetkinlik ve yabancı dil gibi yüzlerce eğitim kategorisi yer alıyor. Gençler, proje detaylarına ve eğitimlere edu.gsb.gov.tr adresinden ulaşabilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tesisleri birer eğitim birimine dönüştürüldü

Eğitimlerin ücretsiz olarak sunulacağı proje kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı tüm tesisler birer eğitim birimine dönüştürüldü. Spor ve gençlik kategorilerinde 475 eğitim içeriği, 81 ilde 7 binden fazla eğitmen ve antrenör ile yüz yüze sunulacak. Eğitimler Gençlik Merkezleri, GSB Yurtları ve spor tesislerinde verilecek. Eğitimleri tamamlayan katılımcılar, Gençlik ve Spor Bakanlığı onaylı sertifikalara sahip olacak.

Uzaktan ve dijital eğitimlere edu.gsb.gov.tr adresinden ulaşılabileceği gibi, Birol Güven, Altan Erkekli, Pelin Çift, Nevzat Tarhan, Uğur Derman ve Erol Parlak gibi ünlü mentörlerin, hayat deneyimleri ile tecrübelerini paylaştığı 7 ila 10 haftalık ders programını içeren videolu eğitimler de, ‘Mentorüm Hayat Becerileri Programına da ücretsiz olarak erişilebilecek. Videolu eğitimlerin sonunda da gençler katılım belgesi alabilecek.

Uzaktan eğitim portalında yer alan 3-5 dakikalık, risk yönetimi, duygu yönetimi, zaman yönetimi, dijital okuryazarlık, analitik düşünme gibi 42 başlık altında bulunan mikro öğrenme videoları ile kariyer yaşamını ve günlük hayatı kolaylaştıracak yüzlerce kişisel gelişim eğitimleri de erişime açıldı.

Kamu kurumları ile ortak eğitimler yapılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, kamu kurumları ile iş birliği çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi "Ulusal Staj Programı", “Yetenek tv”, “e-insan”, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi "e- Kaynaklar, BTK Akademi "Dijital Yetkinlikler, KOSGEB "Girişimcilik Eğitimleri”, MYK "EUROPASS Eki", Anadolu Ajansı Akademi’ye yönelik sayfada erişim imkânı ve gençlere bilgilendirme faaliyetlerini birlikte yürütecek.

BTK dijital beceriler ve siber güvenlik eğitimlerini tamamlayan katılımcılar, üst düzey eğitimler için GSB Kampı’na davet edilecek. KOSGEB işbirliği ile düzenlenecek girişimcilik eğitimini tamamlayanlar ise daha sonra iş fikri kampına katılabilecek. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nin veri tabanı da yine ücretsiz olarak gençlerin erişimine sunulacak.