Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce, Dürümlü mezrasında bulunan Tanışık Köyünde katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarına spor malzemesi ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Mehmet Demir, "Genç Gönüllüler Projesi" kapsamında,Personel Şube Müdürü Burhan GÜL ,Gençlik Merkezleri Müdürleri ve proje gönüllüsü gençler ile Dürümlü'de 12 Mayıs gecesi teröristlerin 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda ölen 16 kişinin yakınlarının yaşadığı Tanışık köyündeki ilkokulu ziyaret etti.

 "Amacımız acıları hafifletmek"

Demir, köyü ziyaret etmelerinin nedeninin, terör saldırısı sonucu yakınlarını kaybeden çocuklara, onları unutmadıklarını göstermek olduğunu söyledi.

Demir, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yürüttükleri proje ile tespit ettikleri yerleri genç gönüllüler ile ziyaret ettiklerini belirtti.

Tanışık köyünü, daha önce acı bir olay yaşanması için seçtiklerine işaret eden Demir, terör saldırısında, köyde yaşayan 16 kişinin hayatını kaybettiğini anımsattı.

Demir, terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek, köydeki genç ve çocukların bu saldırıda yakınlarını kaybettiğini vurguladı.

Bir travma yaşandığına dikkati çeken Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak acı bir olay yaşayan çocukları unutmadıklarını göstermek istediklerini aktardı.

Amaçlarının sadece malzeme desteği sunmak olmadığını ifade eden Demir, "Amacımız, bu çocuklar ve gençlerimizle bütünleşmek, acılarını hafifletmektir. Devletimiz her zaman vatandaşının yanındadır. Devletimiz büyüktür ve mağdur olan hiçbir vatandaşını unutmaz. Allah böyle bir acıyı bir daha memleketimize ve vatandaşımıza yaşatmasın." diye konuştu.