Yaz spor okulları kapsamında 5 bin 500 öğrenciye yüzme eğitimi veriliyor.

 İl Müdürümüz Mehmet Demir, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yaz spor okullarının devam ettiğini ve en fazla ilginin yüzme branşına gösterildiğini söyledi.

DEMİR’ BU YIL İLGİ ÇOK FAZLA’

Demir, her yıl düzenlenen yaz spor okullarına bu yıl çok büyük ilginin olduğunu belirtti.

En fazla ilginin yüzme branşına gösterildiğini belirten Demir, sıcak havalarının bundan etkili olduğunu kaydetti.

Demir, şöyle dedi:“Bu yıl yüzme branşına büyük bir ilgi oldu. Şuan itibari ile 5-18 yaş arası 5 bin 500 öğrenciye yüzme kursunda eğitim veriyoruz. Eğitimlerimiz her gün rutin bir şekilde devam ediyor. Öğrenciler, deneyimli antrenörler ve can kurtaranlar eşliğinde eğitimlerini alıyorlar.”

- “Tesislerimiz halkımızın hizmetinde”

Yüzme branşına ilginin fazla olmasının hava sıcaklığından da kaynaklandığını belirten Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Diyarbakır’da havalar çok sıcak. Bu nedenle yüzmeye sıcak havalar nedeniyle ilgi fazla oldu. Yani havaların etkisi var. Ama bizim için fark etmiyor. Havların sıcak oluşu veya olmayışı bizi ilgilendirmiyor. Biz devletimizin bütün imkanlarını halkımıza ve öğrencilerimize seferber etmek için buradayız. Bunun için çalışıyoruz. Bütün tesislerimizin kapılarını halkımıza hizmet vermek için açtık. Spor salonlarımız, yüzme havuzumuz ve koşu pistlerimizi günün her saatinde açıktır.”

Demir, Diyarbakır’daki tüm kurum ve kuruluşlara da tesis konusunda destek sunduklarını sözlerine ekledi.