Gençlik ve Spor Teşkilatının 77. kuruluş yıldönümü olan 29 Haziran İl Spor Merkezleri açılış töreni; 29 Haziran 2015 tarihinde Ziya Gökalp Spor Salonunda 24 branşta, 70 antrenör eşliğinde yapılmıştı. Söz konusu kurslara şu ana kadar 4700 sporcu kayıt yaptırdı. Kayıtların halen devam ettiği kurslarda; çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulmaları, spora yönelmeleri, ilde sporun tabana yayılarak devam etmesi,  okulların tatil olduğu bu dönemde çocukların ve gençlerin spor merkezlerinde antrenörler eşliğinde sportif aktivitelere katılmaları amaçlanıyor. Kurslara katılacak gençlerin ve çocukların hem zihinsel gelişimlerini tamamlamalarına, hem de kurslarda güzel arkadaşlık bağları kurarak, yeni eğitim - öğretim dönemine hazır bir şekilde başlamalarına çalışılıyor.

İl Valimiz Aksoy, “Arkadaşlarınızı da spor merkezlerine davet edin”

         İl Spor Merkezleri nedeniyle gençlere seslenen Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, “Mahallede ne kadar arkadaşları varsa bu spor merkezlerinde 24 branşta açılan spor merkezlerine gelsinler ve onlar da bu güzel aktivitelerin içerisinde bulunsunlar. Daha fazla sayıda gencimizin ve çocuklarımızın buraya gelmesi ve coşkuyla bu güzellikleri birlikte yaşamaları öncelikli hedefimizdir. Elbette ki spor da bir ihtiyaçtır. Eğitim ve öğretim dönemi sona erdi, öğrencilerimiz yoruldu, dinlenmek onların da hakkı, oyunlar oynamak onların da hakkı ama bunların bir tertip ve düzen içerisinde, bir sistem içerisinde yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

İl Valimiz Aksoy, “Sporcu gençlerin hayata bakış açıları farklı oluyor”

         Vali Aksoy; “İstiyoruz ki çocuklarımız geleceğe daha emin ellerde ve güzellikler içerisinde hazırlansınlar. Onları bu gibi faaliyetlere yönlendirirsek, olumsuz bir takım işlerden ve olumsuz ortamlardan uzak tutmuş olacağız. Spor okullarına katılan gençlerin dersleri ve hayata bakışları daha farklı olacaktır. Hem bedeniniz hem de zihniniz gelişecek ve bir de orada güzel arkadaşlıklar edineceksiniz. Sizleri bu kurslara gönderen değerli ailelerinize de çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

         “Ülkemiz büyük bir ülke ama özellikle profesyonel başarılara giden yolda sporcu eksikliğimiz var” diyen Vali Aksoy; “Bununla birlikte önemli bir alt yapımız da var. Genç nüfusumuz bunun için bir kaynaktır. Onlar iyi eğitildikçe inanıyorum ki ülkemizin adını Dünyaya duyurabilecek, hepimizi gururlandıracak uluslararası müsabakalarda derece yapabileceklerdir” ifadelerini kullandı.

 

Açıklamada kurs kayıt yerlerinin

- Atatürk Stadyumu,

- Ziya Gökalp Spor Merkezi,

- Seyrantepe Spor Merkezi,

- Olimpik yüzme havuzu,

Olduğu belirtilirken, yalnız yüzme kursunun ücretli bunun dışındaki bütün kursların ücretsiz olduğu belirtildi.