Diyarbakır'ın şirin ilçesi olan Çüngüş'te büyük büyük bir hayal gerçek oluyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında, Çüngüş, portatif yarı olimpik yüzme havuzuna kavuşuyor. 

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem KASAPOĞLU’nun onayı; Diyarbakır Valisi Sayın Ali İhsan SU, İl milletvekillerinin destekleri; İlçe Kaymakamı Sayın Tuncay KALDIRIM ve İlçe Belediye Başkanı Sayın Ali Suat AKMEŞE’nin girişimleri ile Çüngüş’e kazandırılan yüzme havuzunun kurulum ve montaj işlemleri tamamlandıktan sonra Çüngüş ilçesinin hizmetine sunulacak. 

Portatif yüzme havuzları, özellikle yaz aylarında hem serinlemek hem de sportif faaliyetlerin yapılması açısından büyük ilgi görüyor.

Yoğun ilgi gören yüzme havuzunda öğrencilerin tamamına, insan sağlığına birçok faydası bulunan özellikle de gelişim çağındaki çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine destek olan yüzme sporu öğretilerek sağlıklı bir neslin yetiştirilmesi hedefleniyor.

Gençlerin ücretsiz faydalanacağı yüzme havuzunda eğitmenler tarafından yüzme kursları da verilecek. Bu sayede hem spor tabana yayılmış olacak hem de ülkemize milli sporcular yetiştirilmesine katkı sunulacak. 

Yapımı ve montajı hızlı bir şekilde süren yüzme havuzunun önümüzdeki günlerde hizmete sunulması planlanıyor.