Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce Ziya Gökalp Spor  Salonu'nda gerçekleştirilen İL Spor Merkezleri Açılış Törenine, Vali Yardımcısı Mehmet DEMİR,İl Müdürümüz A.Latif UMUT,Spor Şube Müdürü M.Hanifi ALTUNBOĞA,Sporcu aileleri, Antrenörler ve Sporcular katıldı.

Vali Yrd.Mehmet DEMİR burada yaptığı konuşmada, sporun beden sağlığının yanında aynı zamanda  hayata bakış açısını da değiştirdiğini kaydetti ve:

"Öğrencilerimiz bir eğitim öğretim yılını tamamladılar ve yaz tatilini hak ettiler. Yaz tatilini en güzel değerlendirebilecek hususlardan biri sportif faaliyetlerdir. İlimizi uluslararası ve ulusal müsabakalarda başarıyla temsil eden sporcularımız gibi inanıyorum ki, yaz spor okullarında yetişen çocuklarımız da, aldıkları eğitimle aynı başarının devamını sağlayacaklar."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz A.Latif UMUT: amaçlarının çocuk ve gençlerin serbest zamanlarını en iyi şekilde spor yaparak değerlendirmelerini, tesislerin ve spor branşlarının tanıtımını sağlamak, kötü alışkanlıklardan korumak, paylaşabilen, katılımcı, üretici, sağlam karakterli, ruhen ve bedenen sağlığı yerinde sportmen ve lisanlı sporcular oluşturup spor kulüplerinin alt yapılarına hizmet sunmak olduğunu bildirdi.

Sağlıklı, çalışkan bir nesile ve şampiyon sporculara sahip olabilmek için sporu, en geniş tabanlı çocuk ve genç nüfusu olan ilkokullarda başlatılması gerektiğinin altını çizen İl Müdürümüz projenin asıl amacının:

"Profesyonel sporculuğun yolu eğitimden, planlı, kontrollü, bilinçli ve sürekli spor yapmaktan geçer aksi halde başarı elde edilemez. Çocuklarımıza eğitim ve öğretimde gösterdiğimiz ilgi ve alaka çok önemli, bu alakayı spor yapmalarında da gösterelim. Sporun yaşı yoktur. Sağlıklı yaşam için sporun içinde velilerimizi de görmek istiyoruz. Ailenin, antrenör ve sporcunun işbirliği spordaki verimi daha artıracaktır. Açmış olduğumuz kurslarda çocuklarımız, spordaki kardeşliği, paylaşımcılığı, disiplinli ve planlı çalışmayı, zamanı değerlendirmeyi, rekabeti ve azimli olmayı, aynı zamanda centilmenliği yaşayarak ve uygulayarak öğrenmiş olacaklardır."     

Konuşmaların ardından çeşitli spor kurslarına katılan sporcular, gösteriler  yapılarak açılış proğramı sona erdi.