Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığının 2018-2019 eğitim öğretim yılı Okul Sporları faaliyet programında yer alan Basketbol (kız-erkek) Türkiye Yarı Final Müsabakaları İlimiz Seyrantepe Spor Salonunda başladı.
          21-24 Mart 2019 tarihleri arasında Seyrantepe Spor Salonunda yapılacak olan Türkiye Yarı Final müsabakalarına 13 İl'den 16 okul takımı ve 100 kız-100 erkek olmak üzere toplam 200 sporcu katılım sağlayacaktır. 
          Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Feysel TAŞÇIER'in de katıldığı açılış seramonisinde konuşan İl Müdürümüz Mehmet DEMİR; "Spor insanlar arasında sevgiyi, saygıyı ve kardeşliği geliştirmeye yarayan son derece önemli bir etkinliktir.Spor aynı zamanda insanların birlikte hareket etme, takım ruhunu kazanma ve toplumda birliktelik ruhunu geliştirir. Biz gençlerimizi hem derslerinde başarılı hem de sportif faaliyetler içerisinde görmek istiyoruz. Eğitim ve spor iç içe olan birbirini bütünleyen kavramlardır. Her iki kurumunda hedef kitlesi siz sevgili gençlersiniz. Müsabakalara katılıp mücadele edecek tüm antrenör, öğretmen, yönetici, okullarımız ve sevgili öğrencilerimize hoş geldiniz diyor ve başarılar diliyorum." dedi.