Şampiyonların İzinde Projesi, farklı branşlarda spor hayatını sürdüren sporcuların, alanlarında ulusal veya uluslararası başarılar elde etmiş üst düzey sporcularla bir araya getirilerek bu kişilerin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmalarını sağlamayı ve yıldız adaylarının spor hayatlarına katkı sağlamalarını amaçlayan bir gençlik ve spor projesi olarak hayata geçiriliyor.

04 Ekim 2018 tarihinde Diyarbakır ili Köşkler Spor Salonunda yapılan, moderatörlüğünü Ersin DÜZEN’in yaptığı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Şampiyonların İzinde" projesi, 3 Avrupa, 1 Dünya Karate Şampiyonu ve Karate 1 Premier Lig’de Sıkletinin en iyi unvanını alan Milli Sporcu Serap ÖZÇELİK ile genç sporcuları buluşturdu.

Şampiyonların İzinde Projesi Kapsamında Diyarbakır’lı Sporculara Karate Milli Sporcumuz Serap ÖZÇELİK, deneyimlerini paylaştı.

Diyarbakır Köşkler Spor Salonunda gerçekleştirilen program öncesinde, önleyici ve koruyucu çalışmalar kapsamında "bağımlılık, bağımlılığın hayatımıza ve sağlığımıza olumsuz etkileri" konularında farkındalık eğitimi Yeşilay tarafından verildi.

Milli Sporcu ÖZÇELİK, eğitimin ardından genç sporculara ve antrenörlere arındırılmış, centilmenlik ilkelerine bağlı temiz sporun önemini anlatarak onlarla antrenman yaptı.