19 Nisan 2016 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanarak yürürlüğe giren “İş Birliği Protokolü” gereğince ülkemizde 3. Sınıfta eğitim gören öğrencilere Sportif Yetenek Taraması kapsamında ölçüm yapılması kararlaştırılmıştır.  

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın açıkladığı 100 günlük eylem Planı doğrultusunda ülkemizde 1.000.000 öğrencinin taranması hedeflenmiştir. Bu hedef doğrultusunda 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında yapılacak çalışmalarda izlenecek yol ve yöntemleri belirlemek üzere Gençlik ve Spor Bakanı Başdanışmanı Sayın Süleyman BAYRAKTAR, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Mehmet DEMİR, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hasan ASLAN, Gençlik ve Spor İlçe Müdürleri ve Şube Müdürleri,  Milli Eğitim İlçe Müdürleri ve Şube Müdürlerinin katılımı ile Bağlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda toplantı yapıldı.

Toplantıda Gençlik ve Spor Bakanlığı Başdanışmanı Sayın Süleyman BAYRAKTAR yaptığı konuşmalarında Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin önemini ve bütün çocuklara ulaşılması gerektiğini belirtti. Bu doğrultuda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen BAYRAKTAR 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin hayırlı olmasını diledi.

Toplantıda Gençlik ve Spor Şube Müdürü Akın ERİM ve Milli Eğitim Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Ebubekir EKİN yaptıkları sunumlarında 08 Ekim 2018 tarihinde Çermik İlçemizde startı verilecek Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ile ilgili bilgiler vererek 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında yapılacak test ölçümlerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü il Milli Eğitim Müdürlüğü’ nün yapacağı çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.