YÜZMENİN DIŞINDA İL SPOR MERKEZLERİ ÜCRETSİZ OLACAK”
 
Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet DEMİR, öğrencilerin boş zamanlarını sporla değerlendirmeleri için 30 branşta “İl Spor Merkezleri” açacaklarını söyledi.
DEMİR, altyapıyı güçlendirmek, sporu tabana yaymak için her yıl olduğu gibi İl Spor Merkezleri açacaklarını, bunun hazırlıklarının tamamlandığını ifade etti.
Yüzme havuzlarının bakım ve onarımlarının yapılarak sezona hazırlandığını, spor salonları ve diğer tesislerin eksiklerinin giderildiğini belirten DEMİR, şöyle devam etti:
“Sporun tabanını okullar oluşturuyor. Öğrencilerin boş zamanını sporla değerlendirmeleri, kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaları için 30 branşta il spor merkezi açacağız. Yüzmenin dışında tüm branşlar ücretsiz olacak. İl Spor Merkezleri’nde diplomalı, deneyimli antrenörler görev yapacak. Hedefimiz, kulüplere ve milli takımlara yeni yetenekler kazandırmaktır. Son yıllarda 81 il arasında nüfus oranına göre il spor merkezlerine başvuran öğrenci sayısında Türkiye genelinde önemli bir konumdayız. Bu sezonda yoğun başvuru olacağına inanıyoruz.”
DEMİR, her yıl açılmakta olan İl Spor Merkezlerinin amacı öncelikle çocuklara ve gençlere spor yapmayı teşvik etmek, sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklar yerine vatanını ve milletini seven elit sporcular yetiştirmektir dedi.
-HANGİ BRANŞLARDA İL SPOR MERKEZİ AÇILACAK?-
DEMİR, engelliler içinde spor merkezleri açılacağını, İl Spor Merkezleri’ne kayıtların başladığını, okulların da tatile girmesiyle antrenmanların 11 Haziran Pazartesi günü başlayacağını, 5-18 yaş öğrencilerin nüfus kağıdı fotokopisiyle birlikte Spor Salonlarına, Yüzme branşı için  ise Olimpik Yüzme Havuzuna  başvurmalarını istedi.
Bu arada, Diyarbakır’da açılacak kurslar şöyle:
Atletizm, Badminton, Basketbol, Bedensel Engelliler, Bisiklet, Bocce, Dart, Boks, Cimnastik, Futbol, Güreş, Hentbol, Herkes İçin Spor, Judo, Karate, Kick Boks, Masa Tenisi, Muay Thai, Okçuluk, Özel Sporcular, Satranç,Step Aerobik,Taekwondo, Tenis, Voleybol, Vücut Geliştirme, Fitness, Bilek Güreşi , Wushu, Yüzme,  Diğer Spor Dalları
SPORCU KAYIT FORMU 2018.doc