70 BİN ÖĞRENCİYE YETENEK TARAMASI

Türkiye genelinde başlatılacak ve önümüzdeki 10 yıl içerisinde her yıl 1500 elit sporcunun kazandırılmasına yönelik Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi 07 Mayısta Diyarbakır da start aldı.

Bir süredir Diyarbakır da hazırlıkları yapılan proje ile alakalı olarak Valilik nezdinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği uzman kişiler tarafından oluşturula ekipler 07 Mayısta Yetenek taramasına başlayacak ve 07 Hazirana kadar devam edecekler. Proje kapsamında Diyarbakır da 70 bin öğrenciye çeşitli testlerden geçirilerek tarama yapılacak ve öğrencilerimizin yetenekleri bir nevi keşf edilecektir.

SADECE 3. SINIFLARDA OLACAK

Sportif Yetenek Taraması Projesinin işleyişi doğrultusunda sadece 3. Sınıf öğrencilerine uygulanacak olan yetenek testi taramasında öğrencilerin el kuvvetleri, kilo ve boyları ile yatkın oldukları spor dallarıyla alakalı belirlenen uzman ekiple birlikte çeşitli cihazların kullanımıyla 70 bin öğrencinin hangi spor dalında başarılı olabileceği konusunda belirleme yapılacak.

AMAÇ BAŞARILI SPORCULAR

Türk sporunun Uluslararası standartlara uygun şekilde geniş kitlelere yaygınlaştırılması ve başarılı olması başta olmak üzere, sporla ilgili her türlü konuda görüş oluşturmak ve spor bilimlerinde en ileri düzeyde destek alabilmek amacıyla start verilen projede, sporcuların yetenek taramasından geçerek, doğru yönlendirilmesi ile Uluslararası düzeyde başarılı olabilecek elit sporcu yetiştirilmesi hedefleniyor.