Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığının 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Okul Sporları Faaliyet Programı kapsamında birinci dönem itibari ile İlimizde  8 branş ve 15 kategoride gerçekleştirilen mahalli müsabakalar sonucunda dereceye giren 118 okuldan bin 172 sporcumuza ödülleri törenle verildi. Müdürlüğümüze bağlı Seyrantepe Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene İl Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Mehmet Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Arslan, kurum ve kuruluşların temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Zeytin Dalı Harekatında şehit olan askerler için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törende konuşan İl Müdürümüz Mehmet Demir;  Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü olarak amacımız sadece üst seviye sporcu yetiştirip madalya kazandırmak değil, Bizlerin sorumluluğu ülkesine bağlı, milli ve manevi değerleri en üst seviyede tutan nesiller yetiştirmek. Bu sebeple üzerimize düşeni layıkıyla yerine getirmeye daima hazırız. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dostluk-kardeşlik ortamında geçen, Diyarbakır ilimizin  17 ilçesinde yapılan Okul Sporları müsabakaları büyük bir coşku içinde gerçekleşti. Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü ile Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tertip komitelerince hazırlanan programlar doğrultusunda; 8 spor branşı 29 kategoride 1216 sporcumuz mücadele etti.Yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin sağlıklı ve başarılı birer birey olarak yetiştirilmesi en büyük hedefimiz ve önceliğimizdir. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı okul sporları, müsabakalarına katılıp mücadele eden tüm   antrenör,   öğretmen, yönetici, okullarımız ve sevgili öğrencilerimizi kutluyorum.Dedi. Ardından Kürsüye çıkan İl Valimiz; Son 6 ayda özellikle eğitim alanında çok güzel gelişmelere tanıklık ettiklerini belirterek, “Bundan ayrıca bir mutluluk duyuyorum. Görev süremizin başladığı gün ifade ettiğimiz gibi eğitim en temel önceliğimiz ve hizmet alanımız. Çocuklarımızı eğitimde öz güvenli, bilgili, kişilikli, değerlerine bağlı ve onları taşıyacak şekilde yetiştirmek hepimizin ortak sorumluluğu. Diyarbakır’da okulların bu anlamda sadece eğitim veren değil değerler eğitimi ile buluşan, çocuklarımıza kültür, sanat ve spor etkinliklerinin alt yapısını da hazırlayan eğitim kurumları olması temel hedefimiz. Göreve başladığımızda çok yetersiz olan, kabul edilmesi mümkün olmayan, Diyarbakır için de sürdürülmesi de mümkün olmayan eksiklikleri okul spor kulübü kavramı noktasında da ve sporla buluşan çocuklarımız noktasında da çok daha iyi bir yere getirdik” dedi.

 “Yıl sonu hedefimiz 100 okul spor kulübü”  Diyarbakır’da sayısı 10’un altında olan okul spor kulüplerinin birinci yarıyıl sonunda 45’e yaklaştığını aktaran Vali Güzeloğlu, şunları kaydetti:
“İkinci yarıyıl sonu hedefimiz Diyarbakır’da okul spor kulübü sayısını 100’e çıkarmaktır. Öte yandan okul spor kulüplerinde sporla uğraşan çocuklarımızla da bugün 30 binlere ulaştık. İl genelinde lisanlı sporcu sayımızda da yüzde yüz bir artış gerçekleştirdik. Çünkü biz inanıyoruz ki spor insanı beynen ve bedenen yetiştiren, özgüven kazandıran hayata bağlı ve hayatta başarılı kılan bir alandır. Mutluluk veren ve mutlu eden bir uğraştır. Hayatın her alanında olduğu gibi okul çağında ve döneminde de öğrencilerimizin sporla buluşmasını sağlamak bu noktada devlet olarak temel hedefimizdir. Biz inanıyor ve biliyoruz ki bu çocuklarımızın içinde, geleceğin dünya ve Avrupa şampiyonları, geleceği zirveye çıkan, gururla bayrağımızı göndere çekecek ve İstiklal Marşımızı dünyaya dinletecek çok başarılı çocuklarımız var. Bunun için bütün gücümüzle çalışıyoruz.”
            Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren sporculara kupa, madalya ve başarı belgeleri verildi.